Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over zonnen en Sunbada? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Misschien vindt u daar het antwoord op uw vraag. Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan contact op met ons Sunbada specialistenteam.


 

Algemene vragen

Hoe lang mag ik in de zon verblijven?

De exacte tijd om veilig in de zon te verblijven is niet precies  aan te geven. Deze verblijfsduur/tijd hangt af van een aantal factoren zoals uw huidtype, de zonkracht, de gewenning die uw huid inmiddels heeft aan de zon en de SPF van uw zonnebrandproduct. Bekijk het schema van huidtypes en de gebruiksinstructies voor een indicatie van uw verblijfsduur/tijd in de zon. Let u hierbij wel op dat het hier om een indicatie gaat. Zoek daar nooit de grenzen in op.

Hoe bescherm ik mijn kind het beste tegen de zon?

Voor kleine kinderen en vooral bij baby’s, is het belangrijk om directe blootstelling aan zonlicht te vermijden. Kleine kinderen hebben een huid die gevoeliger is voor de zon dan de huid van een volwassen persoon. Hierdoor is de kans op zonverbranding groot. Verder vormen zonverbrandingen op jonge leeftijd een risico op huidkanker.  Laat uw kind in ieder geval beschermende kleding en een zonnehoed dragen en gebruik een zonnebrandproduct met een hoge SPF. 

Waar moet ik allemaal op letten als ik in de zon ga?

Zie de gebruiksinstructies en de Sunbada Zontips voor de belangrijkste punten. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat UV straling overal aanwezig is en dus ook in de schaduw.

Wat is het verschil tussen UVA en UVB straling?

De zonnebrandproducten van Sunbada bieden bescherming tegen UVA- en UVB-lichtstralen. UVA lichtstralen zijn de voornaamste veroorzaker van huidkanker (waaronder melanoom) en van zonneallergie. UVB is de voornaamste veroorzaker van zonnebrand (verbrande huid). Meer informatie is te vinden bij Wat is zonlicht?

Kan ik verbranden als ik in de schaduw zit?

Ja, het is zelfs mogelijk om te verbranden terwijl u in de schaduw zit. Zonlicht wordt verstrooid wanneer het het aardoppervlak bereikt, bijvoorbeeld door zand, sneeuw of ander weerkaatsend materiaal. Afhankelijk van het soort stof laat de parasol nog ongeveer de helft van de UV lichtstralen door. Op deze manier bereiken UV lichtstralen u ook als u in de schaduw zit. 

Wat voor effecten heeft de zon op mijn lichaam?

Zonlicht heeft veel positieve effecten op het menselijk lichaam, maar bij te veel aan zonlicht zijn er ook negatieve effecten. Kijk bij Voordelen en nadelen van de zon voor een overzicht.

Is een zonnebank goed of slecht voor mij?

In principe geldt voor zonnebanken hetzelfde als voor natuurlijk zonnen; overdaad schaadt. Echter zijn er wel risico’s verbonden aan het gebruik van een zonnebank. De World Health Organization heeft hiervoor duidelijke adviezen opgesteld.

Wat moet ik doen als ik door de zon verbrand ben?

Een huid die door de zon is verbrand is aan veel meer UV-lichtstralen blootgesteld dan zij aan kan. Een zonverbrande huid heeft tijd nodig om te herstellen. Geef uw huid rust en vermijd daarom de zon voor een paar dagen totdat de huid is hersteld. 

Wat zijn de gevolgen van te veel aan zonlicht?

Te veel aan zonlicht geeft huidbeschadiging. Het eerste zichtbare gevolg is verbranding van de huid. Dit varieert van een rode huid tot een pijnlijke rode huid met soms blaren en vervelling. Huidverbranding door de zon gaat over het algemeen redelijk snel weer over. Bij herhaling hiervan, en dan voornamelijk bij jonge kinderen, geeft het een risico op huidkanker. Een bekende vorm van huidkanker is een melanoom. Verder veroorzaakt te veel aan zonlicht vroegtijdige huidveroudering. De huid heeft hierdoor meer rimpels, is slapper en voelt ruwer aan. 

Sunbada

Hoe moeten de producten van Sunbada gebruikt worden en hoeveel heb ik nodig?

Er zijn een aantal stappen om ervoor te zorgen dat u veilig de zon in kunt. Bij Gebruiksinstructies en Voorzorgsmaatregelen worden deze stappen uitgelegd.

Moet je je opnieuw insmeren als je hebt gezwommen of je jezelf hebt afgedroogd?

Bij veel transpiratie, na het zwemmen (langer dan 30 minuten) en na afdrogen moet er een nieuwe royale laag Sunbada aangebracht worden. Advies: Droog af door te deppen in plaats van te vegen. Hierdoor verwijdert u minder zonnebrandproduct.

Is Sunbada te gebruiken met allergieën?

De producten van Sunbada bevatten geen parabenen. Verder zijn de producten, op de Aftersun na, ook parfumvrij.
Bij de ontwikkeling van Sunbada heeft men rekening gehouden met de huid die veelal gevoelig reageert op bestanddelen in cosmetica. Heeft u een huid die veelal gevoelig reageert op cosmetica en wilt u Sunbada gebruiken? Test dan eerst een beetje Sunbada op een klein gedeelte van uw huid.

Hoe werken de producten van Sunbada?

De zonnebrandproducten van Sunbada bieden een drievoudige beschermingdoor de Triple Sun Shield, dat bestaat uit:
UV filters tegen UVA- en UVB-lichtstralen, een Stem Cell Repair Complex dat bescherming biedt tegen schadelijke stoffen en een Tan Accelerator om uw eigen huidbescherming te vergroten. De werking staat precies beschreven bij Hoe werkt Sunbada?